1. LV v Deblíně

Musím říct, že první letošní oblastní závod přinesl plno překvápek a při zkoumání výsledků jsem objevila i zajímavé souboje.

Ti, kteří se zúčastnili, vědí, jak pekelný začátek si pro nás Tesláci nachystali. Teda aspoň naše kategorie si odbyla první stoupání a hlavně vrchovatou dávku houbaření v hustnících. Bohužel tady vůbec nepomáhala technika dřepnout a hlídkovat pod větvemi, protože kontrola v údolíčku terén nepřevyšovala. Jak Dana trefně poznamenala „No kluci, do toho lesa budeme muset vlézt!“ to je překvapení, co!? Po první ostře rozmapovávací pasáži následovalo předvedení běžecké formy na dlouhých postupech a kopcích. Ten, kdo si vzpomněl na svoji zimní přípravu, měl vyhráno, a kdo neměl na co vzpomínat, aspoň hledal plíce – tož, co vám budu povídat, nenudil se nikdo ;-)

A teď už z výsledkových listin, vezmu to od příček nejvyšších a komplet kategorie.

Tento odstavec začíná poněkud pesimisticky, poněvadž nám chybí zlato, ale to je dobrý, protože máme co zlepšovat – to dá přece rozum!!! Tramtadááá!!!! Místo druhé: paní Orálková a Kouba.

Paní Orálková předvedla parádně vyrovnaný výkon, kde se v mezičasech modrá hromada prvních časů. Leč přesto nestačila na ženu číslo jedna a to na delším postupu. Jelikož vítězka je ze Ždáru, paní Orálkové je tento droboučký nedostatek prominut s přáním další kupy dobrých startů. Nyní přichází na řadu drtič Kouba. Jeho vyzývavé starty v H35 musí dohnat k pláči nejednoho spoluběžce a včera tomu nebylo jinak. Pěkně vyrovnaný běh ho vynesl do jedenácté kontroly až na 1. místo, jenže pak přišel zvrat. Co se děje?? Propad na 4. místo, ztráta na dlouhém postupu 3 minuty (moc dlouhý, špatná volba??), jenže Kouba to nevzdává a valí dál. Po dalších pěti kontrolách už zase oťukává první místo a prvního Voborníka pěkně bere. V poslední hustníkové pasáži si ale dovolí drobnou chybku – odhaduju, a přenechává první místo. Což ale neubírá na perfektním výkonu a na dramatu tohoto souboje až do konce. Uff, to bylo napínavý.

Třetí místa získaly 4 osoby: Honzík Nešpor, Iva S., Mára a já.

Honzík je borec, který si šel celý závod po svém, a udržel pěknou pozici až do konce. Iva dlouho bojovala o druhé místo, ale parní pohon paní z Lokomotivy byl prostě lepší. Asi se budeme muset přejmenovat na Expres oddíl OB. Mára ten musel makat od začátku do konce, všechny postupy se bojovalo o vteřinky, které si nakonec ve svůj prospěch urval oproti čtvrtému borcovi. No a můj výsledek -  jednoduše senzace. Překvápko pro mě a asi i pro vás :D Třebíčskou čest v H21 zachraňoval Honza z klanu Klusáčků. No, kluci – Luky a Glum, měli byste pohnout, chichi. Pak se mi ještě moc líbil dálkový souboj Dany a Jany Zháňalové. Podezřívám paní Zháňalovou, že přes zimu potrénovala, protože Dana zaostala na dlouhém postupu, to jsou věci, co?!

Parádní souboje předvedli chlapi 45. Sice trochu zaostali Svaťa a pan Orálek, kteří si závod špatně rozběhli. Ale frajeři v první šestici, Martin K. a Jirka K, dlouho bojovali o bednu. Tu si ale pohlídal Pospec. Šel totiž na konci startovního pole a věděl, jak to má stihnout, aby Jirku sesadil ;-)

No, a protože už teď je to moc dlouhý, tak jenom koukněte, že mít větší prsa by v případě Romana znamenaly bramboru, u Lucky J. chybělo k lepšímu místu popohnání fanklubu, u parádně běžící Marušky by menší torpédko pomohlo o 4 místa!! Závěrem musím říct, že jsme se pěkně předvedli, že to umíme a že máme před sebou skvělou sezonu. Končím, abych stihla probíhání ;-).

Lenka Křížová (8551), 29. 3. 2009

Komentáře

Jan 8702 Zháňal30. 3. 2009

No počkej, Klusajda vyhrála..

Lenka Ratkovská31. 3. 2009

Jooo,to pardon, jenže já hledala jen TTR…sorry no.

Matěj Píro31. 3. 2009

Jesi si hledala jen TTR, tak co tam dělá Mára?:D

Lukáš Kříž31. 3. 2009

No jo, ty tvoje vykony letos jsou tak dobry proto, ze trenujes se mnou. Kdybych trenoval taky s nejakym makacem(kterym jsem u tebe ja), tak bych urcite byl taky na bedne :-D :-D Dobre, tak ne no…. :-(

Lenka Ratkovská31. 3. 2009

Děkuji za veskrze pozitivní odezvu na článek. Jsem uzdravena a budu jen číst vaše výtvory, protože kdo nic nedělá, nic nezkazí…

Lukáš Kříž31. 3. 2009

Tady si muzete zakreslit postupy a podivat se jak sli vasi souperi(pokud zakresli) ;-)

Dana Fialová31. 3. 2009

Leni, já jsem se včera velmi bavila u čtení tvého hodnocení závodu a chtěla jsem tě moooc pochválit. Dokonce jsem už měla několik slov napsaných, ale musela jsem odběhnout od počítače. Tak to napravuji teď. Piš dál, je to super, a nenech se odradit chronickými šťouraly. :D

klusajda31. 3. 2009

Jen bych podotkla, že vyhrát kategorii P není tak těžký, když si vemete,že sem to šla chůzí:-D

Lenka Ratkovská31. 3. 2009

Diky Dani za podporu ;-) a Zuzce diky za to, ze se nezlobi. Ja to vazne neudelala naschval O:-)

Zuzana Klusáčková1. 4. 2009

Jasny, přece jen člověk si nevzpomene, že pár lidí prostě běhá za někoho jinýho:-D

Jan Zháňal2. 4. 2009

Ja nechtel kritizovat.. pouze jsem dodal zbyvajici informaci, aby to nebylo zkreslene:) A clanek je dobry;)

Napsat komentář

Captcha