5. závod LV ve Smrčné

30 závodníků našeho oddílu bylo přihlášeno na klasiku ve Smrčné nedaleko od Jihlavy. Kdo nevzdal účast při pohledu na ranní déšť a stejně deštivou cestu na závod, určitě nelitoval. Ve Smrčné jako zázrakem nepršelo, v lese se dokonce prášilo od kopyt a můj dojem ze dvou proběhlých závodů: jsem velmi spokojen s HDR, jednoduchá, pochopitelná trať i pro nejmenší borce, Honzík si ji odběhl úplně sám. Moje pomoc spočívala pouze ve složení mapy na formát do jeho ruky. Velmi oceňuji jihlavské tradiční odměnění všech borců v této kategorii –  „lízátková“ medajle a nástup všech těchto mrňousů při vyhlášení. 

Za H35 – kvalitně postavená klasika, obával jsem se běžáku, kde rychlíci po cestách budou nakládat ostatním. Běžák bez přemýšlení to rozhodně nebyl, nedalo se tupě smažit po cestách, postupy byly opravdu většinou na volbu a kontroly nebyly rozhodně „zadarmo“. Chybovat se dalo a kdo měl rychlejší nohy než hlavu, pak se za ni v cíli chytal. Z doslechu jsem nabyl dojmu, že i ostatní tratě byly dobře postaveny. Jo a ještě mne potěšila teplá štáva v cíli.

Závod to byl povedený i na umístění třebíčáků: tři první – Magda, Honzík K, Honza N, tři druzí – Jiří D, Jiří K, František a bronzová Iva.

Jan Nešpor (6101), 7. 5. 2007

Komentáře

Lukáš Kříž7. 5. 2007

Taky hodnotím velice vysoko :-) Gratulace všem!

Jan Klusáček7. 5. 2007

No u nás to byl spíš ‚necestový‘ běžák, většinou s jasnýmy postupy a horši dohledávkou ale bylo to pěkné

Napsat komentář

Captcha