Hvězdná sobota

Je to jasný, Třebíčáci potřebují k výkonu zimu. Nic je nedonutí rozpohybovat těla tolik jako potřeba zahřátí se. Navíc, jak pravila Lenka Kamenická, postavili nám tratě tak těžké, aby nám přesně pasovaly. K tomu přidali nádherný les v krajině u Milov. Jak to u Blatin probíhalo pod přísným dohledem OSN? Čtěte dále ;-)

Největší předstartovní hvězdou byl rozhodně Jirka. Svým extra kouskem z minulého týdne pobavil širokou orienťáckou veřejnost a na shromaždišti šel z ruky do ruky, z pusy do pusy. Pomalu se na něj stála fronta. Každý chtěl vědět, jak se něco takového semele. Kdo nevíte, viz tady: http://www.obpostupy.cz/…s/reitti.cgi?… (vyber H55, klikni na Jirku a pak view routes) Jeho pokus o nalezení 12 zabral okolo 20 minut.

Přijeli i hvězdy ze zámoří: Vackovi a Mirek Koutný. Naznali, že je potřeba se zajet provětrat. Nám dali rébus na lámání hlav po cestě. Nevěřili jsme vlastním očím, kdo to jede v autě před námi a hlavně kam jedou! A fakt valili do Blatin! V Péčkovém souboji vyhrál Honza, nejspíš jel na modernizované trati a nemusel dlouho čekat na uzlových stanicích. Kdo nerozumí, hoďte slovo s Honzou příště – zajímavé ;-)

Jedny hvězdy dotančily v telce a my tančíme dál. Nejlíp dneska tančili naše stálice Martin, Tom, Mára a za dámy je podpořila Jitka. Tomík to kromě tří mezičasů zvládl suverénně. Martin zkusil dát soupeřům šanci flákačkou na dlouhém postupu, ale prostě na to neměli. Po cestě domů poctivě ladil na zítřejší rodinné štafety – řídila Jitka a Martin chrupkal. Jitka se celý závod prala se soupeřkou z Konice. Vítězství se přelévalo z jedné na druhou, bylo to napínavé až do konce. Jitka urvala vítězství na sběrce a do cíle, a to o 7 vteřin! Bomba! Nevěřili byste, jaký problém je sehnat na shromaždišti medaile, nakonec musely stačit čokopiškoty. No a Mára se jen uculil, že to je přesně jeho terén, soupeře totálně rozprášil. Na svém nejhorším mezičasu ztratil na nejrychlejšího 21 vteřin, to je kufr, co?!

Řekla bych, že se dařilo i ostatním (Třeba Křížovka byla moc spokojená.). Ale o těch až příště, až se pořádně blejsknou. Kromě mega hádky nějaké paní z Adamova s pořadateli (možná šlo o psa), jsem nezaznamenala výraznější událost, tak se můžem těšit na zprávy z rodinných štafet zítra. Držím pěsti.

Lenka Křížová (8551), 22. 10. 2016

Napsat komentář

Captcha