Kterak jsme pod hradem Roštejnem bojovali o tituly

O víkendu byl nedaleko obce Růžená připraven jarní vrchol domácí O-sezóny = MČR na krátké trati. Předpověď počasí slibovala pořádná vedra, což se vyplnilo. Na shromaždišti panovalo po oba dny obrovské horko a tak se nebylo čemu divit, když stánkařům šly nejlépe na odbyt

zmrzliny a tekutiny místo párků a klobás. Jako shromaždiště posloužila pěkná louka hned u lesa s výhledem na doběh a s kompletním vybavením (hudba, komentátor, prodejní stánky…).

V lese bylo o mnoho příjemněji – milosrdné stromy zabraňovaly žhnoucím paprskům prodrat se mezi nimi k závodníkům. V sobotu se běželo převážně ve světlezeleném lese, kontroly se schovávaly nejčastěji u kamenů, bažinek, vodotečí, na světlinkách a rozhraní porostů. Stavitel se závodníky vymetl všechna zákeřná místa na mapě, občas to podle některých i malinko nesedělo – hlavně klasifikace porostů a směry. Nejlépe se závod vydařil Matějovi, který vyhrál jeden ze tří rozběhů H18 a postoupil tak do finále z prvního místa. Skvěle zaběhla i Zuzka K., která se taktéž dostala do hlavního finále z velmi pěkného 5. místa. S přehledem si postup vyběhl i Kouba – 9. místo, Jirka K. – 11. místo, Mirek O.- 15. místo, Jitka- taktéž 15. místo a pan Kruml – 8. místo. Martin F. skončil po několika 18., což stačilo na finále C, den smůly si vybral Adam a skončil ve finále D. Nedařilo se Libě O. – 16. místo. V nemistrovských kategoriích se nejvíce zadařilo Petrovi F. a Honzovi Z. v T3 (4. a 9. v T3) a Lukášovi s Romanem v T5 (10. a 17.místo). V H14 se bohužel nazadařilo Tomášovi.

V neděli bylo počasí velice podobné, ale startovalo se dříve, což bylo příjemnější. Zatímco finále B a C se běžela v jehličnatém vysokém lese a závodníci si terén a stavbu tratí pochvalovali, tak závodníci finále A měli tratě postaveny i do prostoru se spoustou bažin, trávy, kopřiv a teké pekelného bukového hustníku, jehož hranice (značeny v mapě ostrým rozhraním) byly místy dosti pofidérní. Navíc dost po­padaných mohutných kmenů a kamenů… Kontroly byly opět na kamenech, melioračkách, vývratech, v jámách a bažinách a na rozhraní porostů. Dařilo se nám méně – v áčkovém finále čest oddílu po dobrém výkonu zachraňoval Kouba velkou bednou (6. místo) – gratulujeme! Ostatním se vůbec nezadařilo – Jirka K. 13., Matěj14., Jitka K. 15., Zuzka K. 16., Mirek O. 18., pan Kruml 9. V ostatních kategoriích dnes nejlépe Honza Z. (9. v T3) a Roman s Lukášem (11. a 14. v T5).

Výsledky MČR i s mezičasy najdete tady-fináletady-semifinále,  fo­togalerie od Romana jest v sekci FOTKYa také je něco na stránkách OK Jilemnice, žebříček A po 7 závodech (počítalo se nedělní finále) je zde (7. Matěj v H18), o závodech se pěkně rozepsal Béďa a stránka závodu je tu. Na podzim nás ještě čekají dvě MČR – klasika a noční, tak snad to dopadne o něco lépe:-)

Matěj Klusáček (8901), 19. 6. 2006

Napsat komentář

Captcha