Láskyplná neděle

Rozhodla jsme se, že tentokrát vám o brněnském závodě poreferuju. Konal se Adamna cup v Brně Řečkovicích a jak pořadatelé sami uvedli v propozicích, oslavili jsme lásku k orientačnímu běhu. Výjimečné bylo i zastoupení TTR: dvojnásobné než obvykle. Dorazili celkem čerstvě zamilovaní Drábkovi.

Zapálená lýtka je třeba rozchodit/rozběhat. Petr potřeboval vypotit bacila a pořádně se hecnul. Postavená trať se mu zdála krátká, možná mu chyběl delší atletický přeběh, anebo prostě láska k jídlu zvítězila nad lampióny. Prostě si vložil mezi kontroly práve onen výběh k Bille a možná chtěl i popojet šalinou. Smekám před Petrem, že se dokázal najít a úspěšně dokončit závod. Bacilovi dal zabrat, protože vydržel pobíhat hodinu a půl. To už je pro mě pořádně dlouhý výběh, před kterým musím naplánovat svačinu, jinak umírám. Možná proto ta Billa…Drábkovi vůbec mají kondičku, Vojta vydržel makat ještě o chlup dýl a Eliška hodinu. No, jak vidno, láska hory přenáší.

Po pravdě, Chrobákovi nachystali spíš delší tratě v zapeklitém bytovkovém bludišti. Masakr mě čekal ke konci, kdy jsem se fakt utavila a zmatkovala jak Janek. Kouknu a jasně vidím, že to musím oběhnout. Co jsme ale dokázala vymyslet po cestě… Hele, otevřená branka, že by to šlo proběhnout? Slepá ulička. Hele, schody na terasu a za ní to je. Aha, ale za dvojitým plotem a pod terasou. Úplně zbytečně proflákaná minuta, stejně to jinak nešlo než oběhnout. Teoreticky se můžete proběhnout tady.

Ač s jazykem na vestě, ukroucenou hlavou (nechápáním se) dokončíme, stejně přijdeme zas. Vždyť bez lásky se nedá žít! ;-)

Lenka Křížová (8551), 17. 2. 2016

Komentáře

Petr Drábek19. 2. 2016

Svatá pravda a ve všem s Lenkou souhlasím, jen jsem neměl šalinkartu, tak jsem to raději celé obdběhl a odchodil. Závod moc pěkný a já se u něj alespoň pořádně vypotil. Před závodem jsem si myslel, že když jsem do svých 15-ti let bydlel ve vedlejší čtvrti (Kénig), jsem naprosto místa znalý a ty necelé 4 km uběhnu jedna radost. Ale ouha, chybička se vloudila a pokud se podíváte na trasu mého běhu/neběhu, celý ten spodní ocas (cca od 2 km po 5 km) je hledání sedmičky. Naše Eliška, která měla z té nějak divné mapy největší strach, byla daleko rychlejší a ještě mi napsala, v průběhu mého snažení, provokativní SMS-ku, že prý už je v cíli a aby nevychladla jde se ještě trochu proběhnout… Co říci závěrem? Bylo to hezkých 9,5 km a už se těším do další sousedské čtvrtě Žabiny. Tam bych měl ten terén znát trochu lépe, ale nerad bych to zakřikl… :-)

Napsat komentář

Captcha