Lenčákový veletoč

Vydatná skupina Třebíčáků pohrdla volnou sobotou i nočním mistrovstvím a reprezentovala na JmO v Karolíně – mé oblíbené vísce. Cesta totiž z Rájce-Jestřebí vede pěkně nahoru na kopec, odkud je senzační výhled a k vesnici samotné se dá dostat jen objetím lesa klikatou silničkou, no romantika. I les je slušný, bezva zázemí, celkově taková pohodička.

Jak asi mí pravidelní čtenáři tuší, nepůjde o objektivní reportáž. Letos nás čekala krátká trať na části mapy zvané Lenčák, tož jsem měla dobře založeno. Ještě jsem si to posichrovala jako tažný mezek na HDR. A mapa byla jako vlastní. Na startu jsem se dokonce stihla i vydýchat po závodním tempu do kruťáckýho kopce cestou právě na start. Závod jsem pak šla celkem slušně, ale uměla bych to i líp. Ulítavala jsem směrově mimo. Dohledávky zasejc byly až na dvojku za jedna. Velký podíl na tom taky má Petra Palasová (škoda, že není Lenka), kterou jsem cca za třetinou docvakla a poctivě jsme se střídaly ve vedení a chybování… Do posledního kopce bych bez ní asi sotva lezla, ale když člověk kouká na vzdalující se rozjetou Žábu, nedá mu to.

Po doběhu jsme skoro všichni opekli buřta. Během ládování začalo vyhlášení. První veletoč zaznamenal Tom Prášil. Přiběhl s diplomem a medailí (2.místo) spravedlivě rozhořčený, že lampión na diplomu i medaili je vzhůru nohama. Další veletoč se konal u mě. Vyhlásili mě jako druhou. U stupňů se do mě pustila další Lenka (Kociánová), že má být druhá ona a že má čas 41. Já svůj čas nevěděla, protože mi vyčítal Lukáš (čip) a pořadatelé mávli rukama, že cen mají dost. No, a to ještě zapomněli na Natalii Hiklovou, která vystartovala o 20 min. pozděj. Sice nevím, proč jí to neodečetli, ale druhá jsem vážně nebyla :( Má chvilka slávy trvala fakt jen chvilku. Zbyla na mě zasejc brambora – po právu. Za udělené gratulace děkuji :)

Ostatní neLenčáci makali takhle: H35 skoro všechny drtí Roman (2.) a záda mu kryje Jéňa (9.), souboj HaDRáků vyhrál Šimda (5. s Márou v zádech – nestíhal, šetřil se na Nočák) před Natálkou (19.), Verčou, Romísem, Eliškou a Honzajsem. Bezva výkon podal Matěj Píro (3.) a půlku dělil Lukáš (16.). A ještě makala Mirka v Pašácích (22.).

Bylo pěkně, byla pohoda, pěkná sobota. Doufám, že bude pokračovat i na MČR v nočním! Držím pěsti!

Lenka Křížová (8551), 16. 4. 2016

Komentáře

Roman Věžník17. 4. 2016

Nice shot, Lenčáku!

Kdyby si o tom samém někdo chtěl přečíst i suše: http://bit.ly/lencak.

Jan Dvořáček17. 4. 2016

Pěkný článek :-).

Lenka Křížová17. 4. 2016

Jéňo, dyť já zapomněla vašeho Honzíka. Tramtadadááááááá a Honzík Dvořáček 4. místo v H10N, protože mu tatínek řekl, že je to stejný jako HDR (jak psal Roman – nebylo), jinak by to dal líp, žejo :-P

Napsat komentář

Captcha