Moravský Béčka (Pohora+Kumštát)

Kalendář OB tento víkend nabízel dvě akce: ŽA v Krtech nebo ŽB Morava v okolí Boskovic. Možností vyššího rankingového koeficientu jsme pohrdli a vydali se na Moravu.

V sobotu si pro nás pořadatelé z KOB Konice připravili klasiku v prostoru loňského MS v OB na klasické trati. Startoval jsem až předposlední a z doběhnuvších závodníků jsem slyšel ohlasy jako: „Je to jen běžák“, „Jenom nas tahali nahoru a dolu z kopce“, „Strejdo, strejdo, my sme v lese viděli divoký prase!!!!“ tak jsem čekal, co se z toho vyvrbí ;-)
První pohled na mapu potvrdil očekávané, vrstevnice všude kam se podíváš. Ty napomohly tomu, že se dalo vymyslet dost postupů na volbu(včetně jednoho přes celou mapu). Celkově hodnotím závod velice pozitivně(ale když jsem vybíhal poněkolikáte hluboké udolí, pozitivní slova jsem příliš nenacházel). V hlavní kategorii klasika jak má být: náročná (H21B – 11.10 km, 540 m), s dlouhými postupy, s volbou postupu.
A jak se zadařilo? Liba Orálková má zlato, ale nadřít se na to moc nemusela. Soupeřky se zalekly a nechaly ji v kategorii osamocenou. Zbývající na medaile nedosáhli. Více info zde.
Škoda jen toho Trojana na stránkách závodu… :-(

Nědělní shromaždiště nás nevítalo skrápěné deštěm jako to sobotní, ale krásně prosluněné. Běželo se na nové mapě s názvem KŘÍB. Mapa byla poměrně bohatá na všechno. Prostor nabízel ideální poměr skalek a kamenů, teréních objektů (jámy, rýhy, údolíčka), hustníků, vrstevnic i cest. Závodníci v cíli působili většinou spokojeně a závod si velice chválili. Já se musel také přidat, i přes svoje zbytečné chyby.
Výsledky zatím zveřejněné nejsou. Už teď však můžu říct, že závod se povedl Lence – 5. místo. Soupeření v kategorii H21B mezi mnou, Jirkou D. a Martinem F. vyhrál Jirka díky svým mapařským zkušenostem. Já s Martinem jsme zaostali cca o minutu, a tak příští týden máme velice vyrovnanou sestavu na štafety ;-)

Víkend se povedl. Vůbec nelituji, že jsme vynechali ŽA v Krtech. Závody nedaleko, hezké mapy i tratě a nakonec i hezké výsledky.

P.S.: Čecháčci, dejte vědět, jak jste se měli vy ;-)

Lukáš Kříž (8201), 17. 5. 2009

Napsat komentář

Captcha