Skalní příznivci nebo blázni??

Hranice mezi těmito výrazy je fakt hodně úzká.

Když jsem ráno vstala, pohled z okna mě nadchnul: mírný sněhový poprašek a modrá obloha. Nadšení mi trošku ztlumila Jitka, která volala, že na Čeřínku chumelí a že nebudou dlouhé tratě. Ale co no, už jsem vstala, tak pojedu ;-)

 Čeřínek nás uvítal, jak se sluší a patří: 10 cm sněhu, nonstop sněžení a ostrý vítr. V tuto chvíli začal převládat pocit totálního bláznovství. Do tohohle počasí chci vylézt jen v propocovácích a pobíhat po lese ve sněhu místy nad kotníky??!! Koukla jsem se po obličejích kolem sebe ??" Honza: normálka, Martin: Proč já nezůstal v posteli a neudělal kus práce??!!, Jitka: No, aspoň se provětráme?

Příjemné zázemí chajdy pod Čeřínkem, usměvavý pořadatelé nás nakonec ukolébali do orienťácké pohody. Nafasovali jsme startovní čas, popisky a nezbývalo nic, než se připravit do Ruska (Zuzka promine.). První dojmy zvenku: zima, vítr, moře sněhu; otepluje se; nééé, jsme na startu moc brzo; zima; hecování, kdo vyhraje; sranda; makéééj… Jojo, pamatuji si, jak jsme jako děcka hráli na stopovanou, jenže to jsme nedělaly žádné falešné stopy!! Ve dvou okruzích jsme se dvakrát mrkli na vrchol Čeřínku. Síly docela rychle ubývaly, nejvíc bral hluboký sníh a neustálý běh, protože se člověk nemohl vymluvit na mapování ??" stopy mluvily jasně.

Dojmy po doběhu: Lenka: Paráda, až na těch pár chyb?Honza: Že já jsem tam lezl?Martin: Výborný, jen tu mamku jsem asi trochu zmátl?Jitka: Skvělý, přežila jsem a jsem první z vetošek!

Jestli jsme skalní příznivci nebo blázni, rozhodněte sami.  Ale za tu báječnou polévku po doběhu to rozhodně stálo. Díky organizátorům. Fajnovou ladovskou zimu.

Lenka Křížová (8551), 22. 11. 2008

Komentáře

Matěj Píro22. 11. 2008

Ste blázni. Tenhle typ bláznovství beru všema deseti.

Jitka Klusáčková22. 11. 2008

Glume, ty už to o nás ňákej ten pátek víš, ne? Viz. krušný výlet v Krušných horách… Tak kdo pojede na Čerťák???

Jan Klusáček22. 11. 2008

Sobota byl ještě slabý odvar. Celé odpoledne na čeřínku sněžilo, místy chumelilo a do neděle napadlo víc jak 30 čísel. V noci jsme vyzkoušeli ultra sprint na mapě 1:2000 a v neděli štafety, který se losovaly až po doběhnutí do cíle – asi 4 km v 40 cm, místy i 80cm sněhu! Následovala ještě cesta na vlak, po které jsme si zblízka prohlédli sněhové závěje :-).

Jinak: Kdo pojede na čerťák?? mčr ultrasprint, mapa 1:750, čert mikuláš a anděl!

Jan Klusáček22. 11. 2008

A ještě musím opravit svůj pozávodní dojem: Jak jsem mohl bejt takovej ***** a udělat dvakrát chybu na stejným postupu???

22. 11. 2008

Docela vám závidím…Vzpomínal jsem na Vás na školení OB v Želivu. Bylo zde fajn, dozvěděli jsme se mnoho zajímavého, ochutnali jsme místní originál klášterní moky, to nebylo taky k zahození. Ale Čeřínek, to je vždycky zážitek..

Napsat komentář

Captcha