Skoro závěr na skoro závěr

Tomu se nedalo odolat. Luky prohlásil, že nechce běžet, když nic nedělá, že to nemá význam a že klidně půjde s dětma do lesa.

Opatrnost však velela kouknout na dlouhodobou předpověď, protože na poslední závody v říjnu byla dycky kosa (např. předloni v Babicích, kde jsme s Jitkou poplkaly jedině v zafuněným autě a Kuba tenkrát dokonce odřekl pivo a sledování prestižního fotbalového zápasu místních borců s kýmsi). Předpověď hlásila 10–12°C – krása, a už to buším: Lenin „elitu“ a Honzíno „venčení rodičů“.

No, to jsem si dala. Jak jsem se těšila na krásnou dovolenou v barevným lese se slunkem v zádech… Slunko nás opustilo už někdy v tejdnu, fyzička při klusu pro čepici k autu a zpátky, mapování odumřelo při mým zkomírání předešlé noci a ostudný výsledek byl na světě. Aspoň jsem dodržela radu Blešky, že v lese je potřeba pobýt co nejdýl, aby si člověk pořádně odpočnul od dětí. Ale to se teda tak nenechá, jsem se naštvala a na jaře vám ukážu! (Snad teda soupeřkám za-…záda přece.). A ani vlastně nevím, jestli ty stromy byly barevný, himbajs.

Samotný závody byly v poho. Kulturák v tý zimě přišel vhod, na startu po nule nic a nikdo nekolaboval, závodníci svištěli k lesu jak podle hodinek ze Švajcu. Les oproti mapě povyrostl, jak se dalo očekávat od roku 2010. byl to celkem běžák ani ne moc těžký a stejně jsem tam lupla víc než pětiminutovou chybu na dohledávce. Nejspíš jsem se zařízla, když jsem se snažila k tý kontrole utíkat :-) No a pak už jsem měla děsnej hlad, takže dokážu ocenit už jen šťávu v cíli, jinak bych snad padla :-D

Zbytek týmu byl spokojenější: našli hodně fáborků, pořádně si zapípali,Áňa se vyspala, jen mi teda táta natrh bundu. Takže to celkově za cestu stálo. na výsledky všech koukněte tady.

A když byste nevěděli co s mapou, tu je malá inspirace: https://plus.google.com/…/C251H7mQTtk?…

Lenka Křížová (8551), 27. 10. 2014

Komentáře

Roman Věžník30. 10. 2014

Jsem rád, že se lidová vypravěčka vrátila na scénu! Doufám, že od jara budeš bušit do klávesnice častěji… ;-)

Lenka Křížová1. 11. 2014

Dík, i když ještě musím přehodnotit tu lidovou vypravěčku. Co do kláesnice – do lesů!

Napsat komentář

Captcha