Suma sumárum

Tak nějak to zase vypadá, že od našich závodů jsme padli a sbíráme síly jen na tréninky. Jenže to zdaleka není pravda, tak jsem se rozhodla sepsat dění posledního měsíce.

Hned další týden po našich závodech vyrazila reprezentace TTR na mistrovství ČR ve sprintu do Tábora. No, brouzdali jsme výsledkově spíš v druhých půlkách, a tak mě zaujalo 4. místo Toma Novotného v H16C, souboj našich borců v H21C vyhrál Honza Nešpor o 3 vteřiny před Romanem a další půlminutou před Koubou, půlku uhájil ještě pan Orálek v H65 11. místem.

Další víkend bylo na Vysočině volno. Žabiňáci nachystali svůj druhý závod v sezóně, v Kohoutovicích. Zúčastnilo se nás 9 z toho 5 Dohnalových (a to nevíte o dalších třech jako doprovodu :-)). Iva vyhrála D55 jen o 26 minut :-). Já byla třetí, ale to vám musím říct. Takovej pěknej závod. Už jedničku jsem razila před holčinou, co startovala interval přede mnou. To mě nakoplo. Pelášila jsem si pěkně v tempu kontrolu za kontrolou. U pětky dobíhám další kolegyni, to mi to jde, co?! No a jak to tak bývá, namachrovanci se stane zápletka. Přehřátý mozek si bere volno a říká si, že ve dvou desítku hravě najdeme, no najdeme za pouhých 9 minut, a to ta kontrola je na mapě cenťák daleko!!! Na devítce jsem vedla asi o dvě minuty. Prostě nevypínej mozek, dokud nejsi v cíli, že?!!!

Členové našeho oddílu si ale týdenní volno zpestřili uspořádáním World orienteering day, kdy provedli prvním závodem přes dvě stovky školáků. Šlo to dost mimo mě, tak o tom bohužel moc nevím. Účastníků bylo prý míň než loni, ale i tak se mi zdály počty velké. Třeba nám k tomu organizátoři něco poví časem. Orálkovi stihli etapu někde ve Slovinsku.

Už zbývá jen první červnový víkend. Zahájili jsme ho hnedka v pátek soustředěním třebíčské mládeže. Zahájení bylo velkolepé – hodinové sezení v autě či na pokoji, než přešla ta bláznivá bouřka. Ale nakonec děti vylezly jako houby po dešti a sešli jsme se skoro komplet. Na prvním tréninku nás čekala odvrácená strana lesa – mokrá, zarostlá a na druhé straně kopce. Zmáchaní a hladoví jsme rádi podlabali ovocný knedlíky (skoro až v devět večer).

V sobotu jsme se potkali s velikou bandou Třebíčáků na závodech asi 400 m od ubytka. Bylo nás tam moc, tak jen bedny. 2. místo Božík Palát a Martin Klusáček, 3. místo Lenka Sobotková, Iva Syslová a Honza Nešpor. Co lítám s dětma, nestíhám zákulisní informace :-(. Za mě to byl hezky postavený závod, bavil mě, volby byly, tak snad jste byli spokojení všichni.

Na soustředění jsme stihli ještě během soboty koupačku, fotbal a downhill trénink za odměnu. U večerního táboráku jsme seděli jen my – unavení dospělí. Děti nachystaly nočák a vůbec lítaly a hrály další hry na hřišti a pokojích dlouho do noci. Však jsme je ráno nemohli probrat :-). Posledním tréninkem byly nedělní štafety. Děcka byly skvělý! Makaly, rvaly se o každej metr. Super. Celkově musím říct, že máme v Třebíči hromadu bezva mládeže. Nemuseli jsme řešit žádný blbiny, všichni věděli co a jak, pomáhali, makali. Díky, byla s váma parádní spolupráce, která zastínila i ty nepříjemnosti okolo ubytka. Díky moc Márovi za nachystání tréninků a Lence za podporu a klid!

Je určitě plno věcí, o kterých nevím, ale žijeme, co to dá! Tak ahoj za týden u Číměře.

Lenka Křížová (8551), 4. 6. 2018

Komentáře

Marek Prášil4. 6. 2018

A Lence díky za zařízení soustředění. Přes všechny nečekané okolnosti, který by člověk fakt nerežíroval, to bylo podle mého názoru super… copak na to mládež?

Napsat komentář

Captcha