WEB OOB Třebíč

V těchto dnech pracuji na úpravě stránek.

Rozhodl jsem se design úplně změnit, některé základní rysy jsou zachovány, ale hlavně teď je to validní a zobrazuje se to stejně v „hodně“ prohlížečích (MSIE 6.0, Mozilla Firefox 1.5 a Opera 9.0)

Na samotném systému stránek zatím ještě pracuji, do týdne by snad mohl být.

K systému stránek bych měl jeden návrh – v současnosti je pro editaci článků použit editor, který článek zobrazuje tak jak bude vypadat i na stránce. Mým návrhem je používat formátovač textů Texy!, zde jsem v něm pro vás vytvořil příklad práce s ním. Editor využívající Texy! by se dal použít nejen pro články, ale i pro krátké novinky v levém sloupci stránky, ve fóru, poznámky k závodům – zkrátka všude, kde by byl nějaký delší text. Další výhodou by byla funkce editoru ve všech prohlížečích (což u stávajícího nemohu zaručit). Pokud jste ovšem zvyklí psát text a rovnou vidět, jak bude formátován můžu stávající editor zachovat, nebude mít však zmíněné výhody jako při použití Texy!

Poslední věcí, o které se chci zmínit je poskytování hostingu a pronájem domény. Hledal jsem na internetu a narazil jsem na poskytovatele Český hosting, který mi přijde poměrně spolehlivý (no, přijde mi, četl jsem, že je spolehlivý a také stránky o Texy! jsou hostovány na něm). Hosting poskytuje 500 MB, podporuje PHP i MySQL a má neomezený provoz (traffic). Hosting stojí 1000 Kč/rok a doména – .cz je za 590 Kč/rok, .net,.com,.biz,­.info,.org jsou za 250 Kč/rok. Sice je to nevlastenecké, ale lepší by bylo koupit nadnárodní doménu – celkem by to vyšlo 1000 + 250 + 19% daň=1487.50 Kč/rok, mezi ostatními hostingy je to celkem málo (i když nemyslím si, že na úkor služeb), ale chce to zvážit zda oddílové stránky opravdu potřebují takový „profesionální“ přístup.
pozn.: ještě dva články na toto téma Domény a Hosting – rady, podle čeho hosting vybrat

K zachování zpětné vazby (tzn. pro vaše odpovědi) použijte diskuzní fórum.

Michal Koutný (9007), 10. 7. 2006

Napsat komentář

Captcha